Splošni pogoji

Rezervacija in plačilo:

Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko hotel prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko hotel pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoji (SP).
Rezervacijo lahko opravite po telefonu, e-pošti ali preko našega sistema za spletne rezervacije na spletnih straneh hotela. Rezervacijo potrdite z veljavno kreditno kartico ali z vnaprejšnjim plačilom z nakazilom na račun hotela, vselej skladno s ponudbo.

Valuta

Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

Jamstvo

Za potrditev rezervacije je potrebna veljavna kreditna kartica (Visa credit ali Mastercard credit). Potrebno je sporočiti naslednje podatke: tip kartice (Visa ali Mastercard), ime in priimek lastnika, številka kartice, datum veljavnosti in CVC kodo.
V primeru, da gost nima kreditne kartice, garancijo opravi s 50% avansnim plačilom celotnega zneska najkasneje v 2 dneh po opravljeni rezervaciji.

Odpoved ali sprememba rezervacije

Standardni cenik:

– Rezervacijo je mogoče odpovedati brez stroškov odpovedi do 14 dni pred prihodom.
– Za rezervacije, odpovedane od 14 dni ali manj pred prihodom zaračunamo 50% skupne vrednosti nočitev.
– V primeru neprihoda bo hotel obračunal strošek odpovedi v višini 100% vrednosti nočitev.
– Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati celoten znesek rezervacije.
Kreditna kartica je potrebna le za potrditev/garancijo rezervacije. Plačilo boste izvedli v hotelu ob odhodu. Hotel Miklic si pridržuje pravico do pred avtorizacije kreditne kartice pred vašim prihodom. S čimer preverimo ali je vaša kartica veljavna in ali je na njej dovolj sredstev. Hotel bo vašo kreditno kartico bremenil le, če se pogoji odpovedi rezervacije niso upoštevali.

Rezervacija brez možnosti vračila denarja (Non – refundable rezervacija)

Kreditno kartico gosta bremenimo za celoten znesek bivanja brez turistične takse kadar koli po opravljeni rezervaciji. V primeru odpovedi, spremembe termina ali neprihoda, se vplačanih sredstev ne vrača. Gost na dan odhoda poravna turistično takso.

Posebni pogoji za skupinske rezervacije (4 sobe ali več):

– Rezervacijo je mogoče odpovedati brez stroškov odpovedi do 60 dni pred prihodom
– Med 59 in 22 dni pred prihodom bo hotel obračunal strošek odpovedi v višini 30% skupne vrednosti nočitev.
– Med 21 dni in 7 dni pred prihodom bo hotel obračunal strošek odpovedi v višini 50% skupne vrednosti nočitev.
– Med 7 in 0 dni pred prihodom ali v primeru neprihoda bo hotel obračunal strošek odpovedi v višini 100% skupne vrednosti nočitev.

Plačilna sredstva

Kreditne kartice: Visa credit, Mastercard credit;
Debetne kartice: Maestro, BA, Visa debit, Mastercard debit;
Gotovina (Euri);
Bančno nakazilo na naš TRR: SKB Banka d.d., IBAN SI56 0317 8101 2337 942, Swift (BIC): SKBASI2X, podjetje Penzion Miklič & Miklič d.o.o., Vitranška ulica 13, 4280 Kranjska Gora

Cene

Vse cene vključujejo DDV. Turistična taksa v ceno ni vključena. Bogat samopostrežni zajtrk je vključen v ceno.

Storitev (zajtrk)

Osnovna storitev je nočitev z zajtrkom. Zajtrk je na voljo med 7.00 in 10.00 uro. Če gost želi zajtrk pred 7.00 uro lahko pripravimo zajtrk za s seboj. V kolikor želijo gostje to kot dodaten obrok ga je možno dobiti proti doplačilu. Odnašanje hrane iz zajtrkovalnice ni dovoljeno. V kolikor gostje tega vendarle ne bi spoštovali, bo hotelsko osebje obračunalo polno ceno obroka na sobo gosta. Za vse ostale obroke (kosilo in večerja) gostom svetujemo obisk bližnjih restavracij.

Prijava/odjava gostov

prijava: od 14:00 do 21:00 odjava: od 7:00 do 11:00
Rezervirano sobo za gosta držimo na dan prihoda do 21. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžan predčasno obvestiti hotel najkasneje do 18. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani hotela pravočasno, hotel ni dolžan držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda.
Zgodnja prijava ali pozna odjava sta možni ob predhodnem dogovoru, potrditvi s strani hotela, in glede na razpoložljivost. Mogoče bo potrebno doplačilo.
Gostje morajo ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, potni list ali drugo veljavno upravno listino).

Predčasni odhod
Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati celoten znesek rezervacije.

Odjava

Na dan odhoda mora stranka do 11. ure zapustiti sobo, oddati ključ na recepciji in poravnati vse neporavnane stroške (turistično takso, mini bar, savno, pijačo, hotelsko namestitev…).
Če stranka prekorači čas odhoda in odide po 11. uri, lahko hotel od nje zahteva doplačilo. Na podlagi predhodnega dogovora in po presoji zaposlenih se lahko gostom omogoči pozna odjava. Morda bo potrebno doplačilo.
V kolikor stroški ne bodo ob odjavi plačani v celoti, bomo bremenili vašo kreditno kartico in vas o tem obvestili po elektronski pošti oz. preko kanala preko katerega ste kontaktirali.

Turistična taksa

Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 2,00 eur na osebo na noč. Otroci in mladina od 7. leta starosti do 18. leta starosti, plačajo polovično vrednost odrejene turistične takse, v vrednosti 1,00 eur na osebo na noč. Otroci do 6. leta starosti ne plačajo turistične takse.

Pravica hotela do odpovedi rezervacije

Pridržujemo si pravico do zavrnitve rezervacije in v posebnih okoliščinah pravico do preklica, prilagoditve ali spreminjanja vašega aranžmaja. Če moramo rezervacijo preklicati, prilagoditi ali spremeniti, se bomo po najboljših močeh potrudili, da bomo ponudili alternativni termin oziroma namestitev. Če naše alternativne ponudbe ne boste sprejeli, vam bomo vrnili ves položen denar. Odgovornost hotela je omejena na vrnitev pologa. Hotel ni odgovoren za kakršnokoli drugo škodo.

Otroška posteljica

Otroška posteljica je mogoča v vseh sobah razen v manjši dvoposteljni sobi. Le ta je brezplačna a jo je potrebno rezervirati v naprej.

HIŠNI RED

Domači ljubljenčki

Domači ljubljenčki v sobah niso dovoljeni. Možne izjeme ob predhodnem dogovoru. Morda bo potrebno doplačilo.

Mir in tišina

V hotelu mora biti mir med 22.00 in 7.00 uro.

V nastanitvi ni dovoljeno

nositi hrano in pijačo (izjema apartma), pranje in likanje, nositi tekočih snovi, ki se rade vnamejo ali eksplodirajo, ne snovi z močnim in neprijetnim vonjem.

Fitnes in savna

Hotelskim gostom je v času njihovega bivanja na razpolago neomejen brezplačen vstop v hotelski fitnes. Gostom je proti plačilu na razpolago tudi savna in se plača na recepciji ob odhodu. Cena znaša 20,00 eur. Zaradi omejenega števila mest v savni je potrebna vnaprejšnja rezervacija.

Parkirišča

Parkiranje je za goste hotela med bivanjem brezplačno. Na voljo je hotelsko parkirišče pred hotelom in omejeno število mest v hotelski garaži. Parkiranje na naših parkiriščih je na lastno odgovornost, hotel ne odgovarja za morebitno škodo. Prosimo vas, da dragocenih predmetov in denarja ne puščate v vozilih, saj za varnost vaših predmetov ne odgovarjamo.
V primeru prostih parkirnih mest in dogovoru z recepcijo je možno koristiti parkirišče tudi po vašem odhodu iz hotela. Potrebno je doplačilo. Parkirnina se obračuna na število dni, ko pustite avto pri nas in se plača prvi dan parkiranja v naprej. V primeru, da se vrnete po vozilo predčasno denarja ne vračamo.

Kolesarnica / smučarska garderoba

Ta prostor je namenjen shranjevanju koles in smučarske opreme. Prostor je zaklenjen, vanj pa lahko gostje dostopajo s PIN kodo. V prostoru je sušilec za smučarske, kolesarske, planinske čevlje, smučarske rokavice… S sušilcem lahko upravljajo le zaposleni v hotelu. E-koles ni dovoljeno polniti preko noči. Prostor je pod video nadzorom.

Hotelski ključ

Hotelski ključ prejme gost ob prijavi in ga je dolžan ob odjavi oddati na recepciji hotela. V primeru izgube ali neoddanega ključa ob odjavi, si hotel pridružuje pravico, da gostu zaračuna vrednost ključa in obeska v višini 30,00 eur.

Kajenje in čistoča

V hotelu je kajenje dovoljeno le na balkonih hotelskih sob in zunanjih površinah v okolici hotela ter na zunanji terasi. V hotelskih sobah in drugje je kajenje prepovedano. Hotel ima pravico zaračunati dodaten znesek 200,00 € za kritje stroškov čiščenja, osvežitve in zračenja sobe v primeru, da gost ne upošteva pravil kajenja. Še posebej si prizadevamo, da so našim gostom na voljo čiste sobe. V primeru večjih madežev ali poškodb naše lastnine, soglašate s plačilom čiščenja v višini najmanj 50 eur glede na povzročeno škodo.

Dežnik

Dežnik si lahko izposodite na recepciji. Izposoja dežnikov je brezplačna.

Škoda

Pridržujemo si pravico, da bremenimo kreditno kartico za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v hotelu med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

Video nadzor

Hotel je pod video nadzorom.

Naročilo dodatnih storitev

V primeru naročila dodatnih storitev v izvedbi tretje stranke, se gost strinja, da za ustrezno izvedbo zahtevane storitve posredujemo podatke gosta izvedbeni stranki. To se nanaša na izvedbo transportnih storitev, storitev pranja in kemičnega čiščenja, organizacijo izletov in podobno.

Izguba in poškodba lastnine gostov

Žal ne moremo odgovarjati za izgubljeno ali poškodovano lastnino ali za poškodbe, ki ste jih vi ali kdo iz vaše družbe utrpeli med nastanitvijo v hotelu ali naši posesti. Prav tako soglašate, da boste v primeru prihoda policije sodelovali z državnimi organi in po svojih močeh pripomogli k odkritju nepridipravov.

Pritožbe zaradi okvar

Če v sobi pride do kakšnih okvar, mora gost o tem nemudoma obvestiti hotel ali njegove predstavnike ter dovoliti, da v doglednem času odpravi težavo.
V primeru, da gost tega ne stori, zavračamo vsakršno možnost poznejših reklamacij ali zahtevkov po vračilu denarja. S tem eksplicitno soglašate, da se odrekate pravici do reklamacije ali zahtevkov po vračilu (dela) denarja po vašem odhodu.

Veljavno pravo

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

Pravno obvestilo

“Upravljalec te spletne strani je podjetje: Penzion Miklič & Miklič, d. o. o., Vitranška ulica 13, 4280 Kranjska Gora, Slovenija. Te spletne strani dajejo splošne informacije o podjetju Penzion Miklič & Miklič d.o.o. (hotel Miklič) in njegovih storitvah. Pridržujemo si pravico do sprememb. “

Pogoji uporabe spletnega mesta

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani podjetja Penzion Miklič & Miklič d.o.o. pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate.

Omejitev odgovornosti

Čeprav podjetje Penzion Miklič & Miklič d.o.o. je in bo urejala spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridružuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti podjetje Penzion Miklič & Miklič d.o.o., niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Podjetje Penzion Miklič & Miklič d.o.o. ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije. Avtorske pravice Penzion Miklič & Miklič d.o.o. upravlja s spletno stranjo www.hotelmiklic.com in je izključen imetnik vseh pravic, ki so določene v Zakonu o avtorskih pravicah. Vsebine, objavljene na spletnih straneh hotela Miklič so last podjetja Penzion Miklič & Miklič d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene ter ob predhodnem pisnem soglasju. Politika zasebnosti Penzion Miklič & Miklič d.o.o. posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobijo od uporabnikov teh spletnih strani, in osebnih podatkov, ki ji jih posredujejo, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji. Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če opravljate rezervacijo ali pošljete povpraševanje po naših storitvah. Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete z izpolnjenim informativnim ali rezervacijskim obrazcem ali preko elektronske pošte kot del povpraševanja ali rezervacije naših storitev in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke. Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete vi, zbiramo še informacije prek piškotkov. Podatke, ki nam jih posredujete vi, ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za rezervacijo storitev, ki ste jo naročili na naših spletnih straneh, za informacije v zvezi s storitvami; za statistične namene; za ugotavljanje težav z računalnikom in urejanje spletnih strani; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali podjetjem s ciljem komercialnega izkoriščanja osebnih podatkov. Če vaše osebne podatke posredujemo zunanjim partnerjem zaradi zagotovitve storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, ki ste jih odobrili in jih izvajamo s pomočjo pogodbenih partnerjev, zagotavljamo, da pogodbeni partnerji upoštevajo veljavne predpise za zavarovanje osebnih podatkov. Vaši osebni podatki ostajajo v hotelu Miklič. Hranimo jih na računalniku, ki je v našem upravljanju. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če se boste s tem strinjali ali če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Varnost

Podjetje Penzion Miklič & Miklič d.o.o. uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Podatkov ne moremo zavarovati v vseh primerih se pa trudimo, da do neljubih dogodkov ne bi prišlo.

Kontakt

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov vas vabimo, da nas kontaktirate na email hotel@hotelmiklic.com

Želimo vam prijetno bivanje!

Kontaktirajte nas

Zahvaljujemo se vam za izkazano zanimanje. Prosimo, izpolnite spodnji obrazec, da bi nam poslali vprašanje ali komentar in odgovorili vam bomo kar se da hitro!